Over Rob Jacobs

Rob Jacobs verenigt kennis van Content, Digital Assets, Digitalisering (Cultureel Erfgoed), International Sales en Business Development mede gebaseerd op ruime international werkervaring.

Van 2015 tot en met 2019 werkte Jacobs voor Picturae (Digitalisering Cultureel Erfgoed). Als Vice President van Picturae Inc. vormde hij de US business van een Project Organisatie naar een Full Service company, een serieuze partner in de Cultureel Erfgoed industrie in de US markt.

Jacobs kent en herkent internationaal zakendoen en de valkuilen waarin al te enthousiaste voorlopers kunnen belanden. Hij herkent een sterke trend en voelt haarfijn aan welke producten/diensten daarop inspelen. Hij is creatief en innovatief. Hij denkt mee met klanten en heeft er plezier in om samen iets op maat te ontwikkelen. Natuurlijk telt uiteindelijk het resultaat.
Jacobs weet met welke IT-vraagstukken Cultureel Erfgoed instellingen & Corporates worstelen. Hij weet hoe content workflows en archieven uiteindelijk tot leven komen, en kent de gebruikstoepassingen van consumenten en zakelijke klanten.

Daarnaast kent hij de juridische aspecten van het content en archief materiaal: auteursrecht, copyright, databankrecht en beeldrecht.