Persbericht: De Nachtwacht in Pop Art

Jacobs Media Concepts ondersteunt bij PR/Marketing activiteiten en laat media voor u werken.
Het project: ‘De Nachtwacht in Pop Art’ is een goed voorbeeld van PR/Media ondersteuning.

Persbericht:

De Nachtwacht in Pop Art
Pieter Adriaansz. van der Werff keert op 10 mei 2011 terug naar Leiden, de stad waar hij, tijdens het ‘Beleg van Leiden’ (1573-1574), burgemeester was. In ‘Nieuwe Energie Leiden’ (3e Binnenvestgracht 23, 2312 NR, Leiden) geeft hij het startsein voor een bijzonder project van kunstenaar Johan Huijzer (46).

Huijzer werkt aan zijn versie van ‘De Nachtwacht’. Van jongs af aan is de Sliedrechtse kunstenaar gefascineerd door het meesterwerk van Rembrandt van Rijn en sinds hij zelf kunstenaar is verlangt hij er naar om ‘De Nachtwacht’ na te maken. Maar dan in zijn eigen stijl: Pop Art.

Naast het formaat, moet ook de opstelling van de figuren op het doek hetzelfde worden. Huijzer: “Omdat ik met spuitbussen werk, is dat een grote uitdaging. Een spuitlijn is veel dikker dan die van een kwast, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het mooi wordt.”
Vanwege de omvang van het project en het formaat van het doek kon Huijzer niet in zijn eigen atelier werken, dus zocht hij een partner en een geschikte locatie.

Die partner vond hij in Aart Jan Verdoold, algemeen directeur van Green Real Estate BV. Deze regelde niet alleen de werkruimte, maar kocht op voorhand ook het doek. Het werk wordt in bruikleen geveven aan ROC Leiden en krijgt een mooie plek in de nieuwbouw van ROC Leiden bij station Leiden Lammenschans, een project van Green Real Estate BV.

Naast dat zijn werk een mooie plek krijgt in de school, zal Huijzer ook een groepje studenten begeleiden bij het schilderen van een kleinere versie van het doek. Huijzer: ”Zo geven we het ook nog een educatief tintje en dit schilderij mag de school houden. Het wordt hen aangeboden door Green Real Estate BV. Prachtig toch?”

Advertisements

One response to “Persbericht: De Nachtwacht in Pop Art

  1. Hi there, all the time i used to check web site posts here early
    in the break of day, for the reason that i love to find out more and more.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s